DECEMBRSKO VOŠČILO

Dragi otroci, starši in sodelavke.

 

Meseci v letu, ki se izteka, so nas premetavali sem ter tja. Kot barko z vso posadko, vso potrebno opremo, najboljšo navigacijo in motorjem, vendar z eno samo napako. Bila je brez sidra. Zato ni nikjer dobila svojega pristana, da bi lahko uživala v svojem delu ali občudovala to, kar se rojeva okoli nje. Izgubljena je vijugala med navodili, spremembami, novimi pravili, ki jih je bilo toliko, kolikor je valov na morski gladini. Težko je, ni pa nemogoče. Je drugače. To je postal naš vsakdan. Prilagajanje in sprejemanje. Improvizacija v ustvarjalnosti, fleksibilnost in zagotavljanje varnosti.  Krog je sklenjen.

Sedaj je praznični december, kot vsa leta doslej. Vrtec žari v lučkah, škrati se gugajo na  novoletnem drevesu in zvezde se spuščajo pod koprenasto nebo. Slikamo slike za starostnike, da bodo tudi oni dobili naše darilo. Posadili smo božično žito. Pripravljamo vizitke z najbolj iskrenimi željami. Poslušamo zgodbe in pojemo pesmi. Ustvarjamo lutkovne predstave in si omislimo novoletni kino. Pred Božičem si bomo privoščili praznično malico. Nekje vmes nas bo pozdravil dedek Mraz ter nam za darilo poslal predstavo in pesem kar preko ekrana.

Življenje teče dalje. Na nov način in z novimi smernicami. Od daleč.

Četudi je tako, so naše misli, ne samo pri otrocih v vrtcu, pač pa tudi pri vas doma. Pri vsakemu posebej. S skrbjo, da ste zdravi in upanjem, da bomo kmalu znova skupaj zapluli v novo leto.

Naš mali vrtčevski mehurček naj do vas ponese veliko manjših prazničnih mehurčkov, polnih radosti, veselja, sreče, zdravja, strpnosti, sožitja, pomoči, prijateljstva, ljubezni, objemov, prijaznih besed, dobrote, sočutja, stiska roke, razumevanja, igre, sonca in življenja.

Naj potujejo med nami. Naj jih slišimo. Vidimo. Okušamo. Sprejmemo. Da nam bo vsem lepo.

To je naše decembrsko voščilo.

 

In vse tiste skrite želje naj se v čarobni noči, med prej in potem, tiho izpolnijo.

 

Mali in veliki praznični škratki ter

Silvana, Irena, Heidi, Nevenka, Gordana, Mojca, Magda in Branka

Solkan, december 2020

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...