PREDKORONSKE NOVICE

Solkan, petek 13. marec 2020
V zraku je čutiti napetost in negotovost zaradi širjenja korona virusa. V Italiji poročajo o širjenju epidemije in posledicah, ki jih prebivalci občutijo. Življenje v mestih zamira. Ljudje ostajajo ujeti med štiri stene domov.
Danes je zadnji dan vrtca pred zaprtjem. Starši so nekatere otroke že zadržali doma, da jih ne bi izpostavljali povečanemu tveganju. Stiki so zmanjšani na minimum. Obvezna je razdalja med ljudmi. Obraze zakrivajo maske… Svet, kakršnega poznamo, se ustavlja v taktih 5. Beethovnove simfonije.
A zunaj sije toplo pomladno sonce. Otrokov svet se še vedno enako hitro in živo vrti. Njihova igra ne vključuje virusa, ki ruši svetovne sisteme. Objemi, dotiki so enako iskreni in spontani.
Pot nas je zapeljala stran od naselij proti Škabrijelu. Prosto po gozdnih poteh. Trobentice so razvajale svoje sladke rumene cvetove. Sem pa tja si opazil pljučnik. Belina podlesnih vetrnic nas je spremljala ob stezi. Tudi narava se ni zmenila za virus. Nenehna klepetavost otrok, njihov smeh in otroška brezskrbnost za trenutek odženeta skrbi.

»A so trobentice okusne?«

» So. Poizkusi, samo poglej, da ni v cvetu kakšna mravlja.«

In tako so pojedli trobentic za celo kosilo. Polni modrosti in poguma. Pod Škabrijelem smo si pripravili jabolčni piknik. Postavljali zapore in mlinčke na vodi. Uživali. Ob vrnitvi proti vrtcu smo se ustavili še v Škratovem naselju. Pregledali smo hišice, uredili nujno potrebno in nato zaključili dan.
Kdo ve kdaj se bomo znova vsi zbrali? Od ponedeljka naprej so ostala vrata vrtca zaprta…

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...