PO-KORONSKI TEDEN

Kaj pa vem… zdi se, kot da so vmes izumrli dinozavri. Dva meseca brez neposrednih stikov, brez neposrednih besed, nasmehov, pogledov, traparij in izumov. Malo nas je v skupini. Uživamo in si dneve priredimo po svoje.
V ponedeljek smo se odpravili preverjat našo vzdržljivost ali kondicijo do Varde in tam preko nazaj v vrtec. Sonce na nebu. Češnje vsepovsod. Bezeg cveti in diši. Oljčni nasadi nas pozdravljajo ob poti. Pot je bila polna želja, kako bi jedi češnje in kako so slastne, rdeče, sladke…
Pa pridemo vrh Varde in pristopi do nas gospa in pravi: ›Nabiramo češnje. Ali vas lahko pogostimo?«
Seveda!!!! Pa smo imeli piknik s češnjami v brajdi pri nonotu od Nikota. Hvala.
Mark nas je popeljal po novi stezi med trtami proti Solkanu. Vedno se naučimo in odkrijemo kaj novega. To je postala Markova pot.
V torek smo likovno ustvarjali iz krep papirja. Oblikovali smo male krogljice rdečih in zelenih barv ter jih lepili na papir v motivu češnje. To, kar smo prejšnji dan videli in okusili, smo prenesli v sliko.
Sreda je bila namenjena novemu potepu. Gremo k Soči. Od vrtca do Kajak centra si ogledat brzice, od tam pa po potki ob Soči pod cestnim mostom vse do starega železniškega mostu. Preizkusili smo se v prostem plezanju po mostu in občudovali barvo reke Soče. Nekdo jo je mogel imeti zelo rad…
Četrtek… po doooolgem času obljubljen Kekec. Vzpon izza vrtca skozi gozd, kjer smo zavili na mulatjero in se povzpeli do cilja. Veter in drevesa so nas prijetno hladili, na vrhu pa osvežila sok in voda. Razgledi na vse konce: Sabotin, Sveta Gora, Cerje, Nanos in Vipavska dolina, Banjška planota, pa morje… Po cesti navzdol proti vrtcu in nato znova po stezi skozi gozd. Uspelo nam je.
Petek. Malce oblačno nebo. Dan za učenje nove pesmi Izštevanka o polžu, urjenje grafomotoričnih spretnosti preko risbe s tušem in trsko v motivu pšenice ter oblikovanje maka v 3D obliki iz krep papirja. Ko vse združiš, nastane umetnina. Res krasni izdelki… Čestitam.

Veliko dogodkov sem morala odpovedati zaradi pandemije korona virusa. Načrtujem, da bomo koncert izvedli v septembru tako, kot je bil zastavljen za 21. maj. Vse starše in otroke pa bom v juniju povabila (pošljem vabilo), da pridete v vrtec po nagrade in priznanja ter mapo z izdelki tega šolskega leta.
Jutri je nov dan… Pazite nase, kot vse te dni in poskrbite, da boste varni. Imejte se radi.
Heidi in Branka

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...