ŠKRATI V SEPTEMBRU IN OKTOBRU

V mesecu septembru smo se pri škratih spoznavali, raziskovali igralnico, hodili na sprehode, se igrali v gozdni igralnici, poslušali pravljice, peli pesmice in ustvarjali. Začeli smo spoznavati ptice, ki jih imamo na svojih znakih. Poslušali smo pravljico o Razvajenem vrabčku, jo dramatizirali, ter si svojega vrabčka, tudi izdelali..


Obiskala sta nas policist in policistka. Pokazala sta nam opremo ter razložila, kako jo uporabljata.
Peljala sta nas na sprehod do igrišča, na poti pa razložila vsa pravila in prometne znake.


Športni dan smo imeli v dveh skupinah. Večji otroci so se odpeljali do Solkana na kotalkališče, kjer so imeli pripravljen poligon z različnimi postajami. Tam so spoznali opremo, pripomočke in se preizkusili v športnih aktivnostih….

….mlajše otroke pa je obiskal košarkar Jan, ki jih je vodil skozi različne igre in jih spodbujal ob metanju žoge na koš.


Skupaj s šolarji smo si ogledali kamišibaj predstavo Šivilja in škarjice (Dragotin Kette) in Kača skozi zlato kronico (slovenska ljudska pravljica).


Mesec oktober smo začeli s plesnim dopoldnevom. Obiskali sta nas punci iz plesne skupine Pro dance in nas naučili nekaj korakov.


Praznovali smo dva rojstna dneva.


Obiskala sta nas tudi gasilca. Najprej sta se predstavila in nam razložila kakšne so njihove naloge, nato pa še razkazala vso njihovo opremo.

Preizkusili smo se v gasilskih igrah, z vodno cevjo smo ciljali plastenko.


Jesen je že dodobra pokazala svoje lepote in v njej smo uživali tudi mi. O tem letnem času smo slikali, barvali in se pogovarjali. Omenili smo tudi kako se gozdne živali pripravljajo na zimo, ter jih dodali na svoje slike.

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...