OBVESTILO

mizš - EPEKA

 

Oprostitev plačila staršev zaradi ne obiskovanja vrtca zaradi odrejene karantene

Za otroke, ki so zdravi, vendar vrtca ne smejo obiskovati zaradi odrejene karantene (razlog za karanteno ni pogojen), se staršem prizna pravica do oprostitve plačila za vrtec za dneve odsotnosti otroka (podlaga je 102. člen Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19; Ur.l.RS, št. 15/20; v nadaljevanju: ZZUOOP). 

Pogoj za priznanje oprostitve plačila za dneve odsotnosti otroka iz vrtca je odločba o karanteni, ki jo morate starši predložiti vrtcu-računovodstvu OŠ Solkan. 

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z novim coronavirusom in za omilitev posledic bolezni Covid-19 se priznava oprostitev plačila staršem tudi za čas, ko je bil otrok v izolaciji zaradi okužbe z virusom SARS CoV-2 oziroma ko je zbolel za boleznijo Covid-19. Pogoj je, da starši vrtcu predložite ustrezno dokazilo s strani izbranega zdravnika o izolaciji zaradi pozitivnega testa oziroma zaradi bolezni Covid-19 ali drugo ustrezno dokazilo, kot npr. potrdilo o prebolevnosti. 

Dolžnost staršev, da vrtec obvestijo o tem, da je otrok zbolel za nalezljivo boleznijo  Covid-19

Starši ste dolžni vrtcu sporočiti, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo Covid 19. Enaka obveznost velja za vsako drugo nalezljivo bolezen, za katero zbolijo otroci. 

Opozorilo staršem, da v vrtec pripeljejo le zdravega otroka

V času poslabšanih epidemioloških razmer ponovno prosimo, da starši v vrtec pripeljete le zdravega otroka. Otroka, ki ob prihodu v vrtec kaže znake slabega počutja ali bolezni, lahko, na podlagi Pogodbe o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti in vrtca (8.člen, 4. odstavek), vrtec zavrne.

 

Urška Komel, pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...