UČENJAKI V NOVI PREOBLEKI

dav

Vsako leto znova se pri Učenjakih menjujejo vzorci, oblike, barve, struktura materiala… V modnem svetu bi dejali, da imamo na razpolago raznovrstno blago, iz katerega moramo narediti letošnjo hit kolekcijo in jo tudi prepričljivo, z vsem bliščem in vzkliki, predstaviti.

Ampak pomemben je prvi rez in prvi šiv. Kje odvzeti in kje prišiti skupaj, da bo zdržalo vse preizkušnje?

Fotografije so trenutna ogledala posameznih dogodkov. In teh je veliko. Namenoma poiščemo take, ki predstavljajo izziv, nova doživetja, nova spoznanja in izkušnje in zahtevajo malček več kot je pričakovano. Tako rastemo.

Naše kreacije bodo čudovito pisane, polne inspiracij in improvizacije. Navdahnjene s potovanji, sprehodi, potepanji v naravo, takimi in drugačnimi zgodbami, zvoki in melodijo v svoji matematični natančnosti in ustvarjalno igro.

Obvezni dodatki vsake kreacije so izjemne sposobnosti inovativnega razmišljanja, kako bi na čim lažji način naredil največ ali še bolje, na kakšen način bi nam uspelo vložiti zelo malo truda, končni izdelek pa bi bil videti krasno.

Septembrska kolekcija je prišla in odšla brez večjih pretresov. Smo v ustvarjanju oktobrske, katere navdih je kraj, kjer sem doma: Solkan. Veliko tradicije, spominov, obrti, izklesanega kamna, in čuječe zemlje je tu. Tihi opomniki preteklosti. Bogastvo raziskovanja.

Se sproti učimo. Drug od drugega. In če kdo ne zmore, smo tu, da pomagamo. Tako smo zmagovalci vsi, ker štejejo drobni koraki in drobne zmage, ki jih odrasli velikokrat na poti prezremo.

Izposodila si bom besede štiri letne deklice, ko je prisopihala na vrh Svete Katarine ali Kekca.

Zazrla se je čez obzorje in dejala: «Kako lep je svet.«

Bodite lepo do naslednjič.

Učenjaki s Heidi in Branko

 

September:

Oktober:

Solkan:

 

 

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...