OBVESTILO

Datum: 18.04.2018

 

OBVESTILO

 

Pomlad je čas, ko se s prebujanjem narave na prostem odvijajo številne aktivnosti. Med drugim pogosto zaidemo tudi v gozdove in druge predele, kjer pa na nas lahko prežijo klopi, ki lahko prenašajo nevarne bolezni.

 

Pretiran strah pred klopi ni potreben, vendar pa je po drugi strani pomembno, da poskrbite za ustrezne preventivne ukrepe in da pravočasno odkrijete morebitne klope, ki so se prisesali na otrokovo telo. S tem lahko namreč preprečite resnejše težave oziroma infekcije.

 

Zelo pomembno je, da otroka po tem, ko se vrne iz narave, temeljito pregledate.

Pozorno morate pregledati tudi lasišče, notranjost in zunanjost ušes, popek, notranjo stran stegen ter predel za koleni. Oblačila, ki jih je otrok nosil, vedno operite na dovolj visoki temperaturi, priporočljivo pa je tudi, da otroka okopate, ko se vrnete domov.

 

Priporoča se tudi uporaba učinkovitih repelentov, ki naj bodo prilagojeni otrokovi starosti in brez zdravju nevarnih kemikalij. Repelente oziroma sredstva proti klopom vedno nanesite šele po nanosu kreme za zašito pred soncem. Otrok naj poleti vedno nosi tudi pokrivalo, ki ga bo ščitilo pred soncem, obenem pa tudi pred klopi.

 

Pomočnica ravnatelja za vrtec

Urška Komel

(Skupno 301 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...