POZDRAVLJENI STARŠI IN OTROCI

Pri otrocih ni majhnih korakov.

Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari.

Predvsem srca imajo velika.
Vanje spravijo vse,
kar vidijo in vse, česar se zavedajo –
Tudi majhen kamenček,
ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa,
poljubček kar tako,
mravljico ali črička,
predvsem pa vse ljudi,
ki so okoli njih.
(neznani vir)

Spoštovani,

V našem vrtcu se trudimo, da bi vsako leto storili še kaj več, da se ne bi zadovoljili le s tem, kar že imamo in znamo. Tako vsak dan želimo poskusiti kaj novega z namenom, da bi izboljšali pogoje dela v vrtcu, predvsem pa v luči dobrega počutja prav vsakega otroka.

Vsi zaposleni smo soudeleženi v življenju in bivanju vaših otrok pri nas. Otrokom zaupamo in jih poslušamo, sledimo njihovim potrebam in jim tako skušamo pomagati, da lahko razvijejo svoje potenciale.

Tako kot nasploh v življenju, so tudi pri nas pomembni medosebni odnosi. Poleg premišljenega načrtovanega dela z otroki, si želimo tudi kvalitetnega sodelovanja z Vami, starši. Starši ste pri našem delu lahko partnerji v soustvarjanju, zato želimo bolje spoznati tudi vas in prisluhniti vašim potrebam.

V življenju se prav vsi srečujemo tudi z drugačnostjo. Eden od pomembnih ciljev, ki jih želimo še bolje udejaniti, je tudi delo z otroki, ki imajo težave. Zavedamo se, da naše delo ni le običajno delo, temveč tudi velika odgovornost. Da nam pri tem starši zaupate, je zelo pomembno.

Trudimo se delati s srcem. Medsebojno sodelovanje, spodbuda in podpora, razvijanje inovativnosti, puščanje prostora za domišljijo, vztrajnost, priznanja in pohvale so stvari, ki jih pri svojem delu potrebujemo prav vsi.  Z majhnimi koraki lahko vsak dan storimo veliko – dobra volja, zadovoljstvo in dobro počutje so naši skupni cilji.

Pomočnica ravnatelja za vrtec

Urška Komel

(Skupno 729 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...