DECEMBRSKA POSLANICA UČENJAKOV VSEM PREBIVALCEM NAŠEGA PLANETA

Jo ho ho, praznični december…. skorajda nimaš kaj dodati.

Otroci so evforični. Vsak teden jih obišče kateri od dobrih mož. Prekipevajo od energije podkrepljene z obilico sladkorja. In neskončno želja. Jaz bi avto na daljinsko, jaz bi kolo, jaz bi nove čevlje, jaz bi frizerski salon, jaz bi…. nekaj imel.

V obilici želja po materialnih stvareh, smo odšli na lov za prijaznimi besedami. Na začetku je bilo težko. Zelo.

Kako nadaljevati stavek z ENO SAMO prijazno besedo? NOVO LETO NAJ BO….. (ena prijazna beseda). Tipaje, previdno, zadržano so pričeli kapljati pridevniki kot so LEPO, PRIJAZNO, ŠPORTNO, ZDRAVO, LJUBEČE (da bi se imeli vsi radi), PRIJATELJSKO, SREČNO, … in potem je nekdo rekel POGUMNO. Pa še HRABRO.

Ta dva pridevnika sta postala mantra decembrskih dejavnosti pri Učenjakih. Karkoli smo počeli, kamorkoli smo šli, vsepovsod je bilo slišati SAJ ZMOREŠ. A ni to tako zelo krasno? Spodbude, ki so si jih otroci nudili, bodrenje, nasmehi, pohvale in občutek, da nekdo verjame vate je tisto, kar žene naprej, kar omogoča rast v sebi in navzven. Občutek sprejetosti, da si v redu takšen kot si, pomeni, da si preplezal in postavil svojo zastavico na vrhu Mount Everesta in se sedaj ponosno razgleduješ po ostalih osemtisočakih, ki ravno tako ponosno stojijo ob tebi. To je to. Radi te imamo takšnega kot si.

Vse, kar so mala deca ustvarila, je njihovo delo. Njihov trud, njihova kreacija, njihovo srce. Vse čarobne pravljice, vse neubrano popolne pesmi, vse likovne umetnije in matematične skrivnosti, vsak obiskovalec ljudskih običajev in izročila, vsak boleč prst, vsaka packa tempera barve. Karkoli si lahko zamislite, smuti otroške igrivosti, so otroci.

Zaključujemo leto 2018. Kaj nam prinaša leto, ki je pred januarskimi vrati? Ne vemo vsega.

Vemo pa, da bo pokalo od eksperimentov, da bo filmsko obarvano, da bo pustolovsko potovalno, da bo čarobno in skrivnostno pravljično, da bo prepirljivo, nagajivo in ljubeče. Polno igre in raziskovanja. Ustvarjalno, inovativno in včasih lenobno zaspano. Bo veselo drugačno.

Želimo vam, da bi rasli z nami. Raziskovali, odkrivali, ustvarjali, se igrali, se znova čudili in spoznavali nove svetove skupaj z nami. Želimo vam, da bi prebudili tistega otroka v sebi, ki je nekoč z navihanim nasmehom trdil, da se mu niti sanja ne, kako so izginile češnje s sosedovega drevesa.

 

Vstopite v novo leto z nasmehom. Bodite pogumni.

Ker vi zmorete vse.

 

Učenjaki, Heidi in Branka

 

Solkan, december 2018

 

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...